Професія «Кухар»


Кухар - це в першу чергу творець прекрасного, смачного, привабливого, винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити.

Народне прислів`я каже:

« Хороший кухар – вартий лікаря! »/Files/images/kuhar.jpg

Поєднуючи чотири основних смаки ( солодкий, кислий, солоний, гіркий ), використовуючи широку гаму запахів та ароматів, кухар володіє таємницею дії ароматично-смакових компонентів їжі на емоційну сферу нашої психіки. Можливо, саме ця творча сторона праці кухаря і привертає таку велику кількість бажаючих її опанувати.

/Files/images/DSC07224.JPGКухар може без усяких зусиль організувати і підготувати вечір або урочисту подію. Вільно володіє технологією приготування страв, як легких так і складних, бенкетних. Без проблем складає меню, робить калькуляцію і складає технологічні картки. Вміє готувати, порціону вати і відпускати продукцію. Завжди працює з наснагою і любов`ю, перетворює звичайні продукти на шедеври кулінарії.

/Files/images/3.jpg/Files/images/4.jpg

Професійно-теоретична підготовка проходить в кабінетах . Для практичних занять використовують лабораторію та їдальню-майстерню.

/Files/images/15.jpg/Files/images/DSC01407.JPG/Files/images/Изображение 162.jpg

Кваліфікаційні вимоги:

Повинен знати:

- правила механічної кулінарної обробки сировини та продуктів;

- рецептуру, технологію приготування, вимоги до якості, правила роздачі, строки і умови зберігання страв;

- види, властивості і кулінарні призначення овочів, грибів, круп, макаронних і бобових виробів, сиру, яєць, напівфабрикатів з м`яса, риби, тіста та інших продуктів;

- правила, прийоми та послідовність виконання операцій по їх підготовці до теплової обробки;

- режим і тривалість теплової обробки продуктів;

- ознаки доброякісності продуктів;

- призначення, правила використання технологічного обладнання, виробничого інвентарю, ваговимірювальних приладів, посуду;

- правила і норми охорони праці, виробничої санітарії і гігієни;

Повинен вміти:

- виготовити страви і кулінарні вироби, які потребують простої кулінарної обробки;

- варити, смажити, тушкувати та запікати кулінарні вироби;

- здійснювати первинну кулінарну обробку сирих продуктів;

- готувати порційні напівфабрикати, холодні закуски, перші та другі страви, різноманітні соуси;

- замішувати тісто і випікати з нього вироби;

- визначати якість приготовленої їжі.

- сфера застосування в подальшому.

- медичні обмеження.

Вік по закінченню переліку навчання не менше 16 років.

/Files/images/GWMHxzRpisw.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 420

Коментарi